Denne opskrift kræver tid, men er vildt lækker på en gråvejrsdag eller når der skal lidt anderledes på bordet til gæsterne.
Ingredients
- 50 g fri plantemargerine laktosefri (eller smør hvis retten må indeholde laktose)
- 750 g løg skåret i tynde skiver
- 2 fed hvidløg finthakket
- 45 g kartoffelmel
- 2 ltr. oksefond eller kyllingefond
- 2 1/2 dl hvidvin
- 1 stk. laurbærblad
- 1 tsk. timian tørret
- 12 skiver daggammel brød
- 100 g emmentalerost eller gruyereost fintrevet
- salt og peber efter ønske
Servings: personer
Instructions
- Smelt smørret i en tykbundet gryde og kom løgene i. Sauter ved lav varme i ca. 25 minutter indtil de er mørkegyldne eller begynder at karamellisere - husk at rør i det engang i mellem.
- Tilsæt hvidløg og mel og rør i 2 minutter. Pisk herefter fond og vin i og bring gryden i kog. Tilsæt laurbærbladet og timian og smag til med salt og peber.
- Læg låg på gryden og lad det simre i 25 minutter og tag herefter laurbærblad og timiankviste op igen.
- Imens suppen simre varmes ovnen op (sættes på grill) og brødet ristes. Fordel brødet i 6 suppeskåle og hæld suppen over. Drys revet ost på og sæt skålene ind under grillen igen indtil osten smelter og bliver lys gylden. Servér straks.
- Tip: Varm skålene op inden du lægger brødet i - så holder suppen sig bedre varm.
Share this Recipe