Mandelmælk

Uhm Uhm!!

Mandelmælk er super smagfuldt og dejlig cremet!

At lave den selv betyder, at du kan krydre den lige som du har lyst til. Måske med et strejf af kanel eller kardemomme? Det er helt op til dig.

Denne opskrift er min “basis” opskrift og smager dejlig som den er.

Jeg bruger den til min chiagrød med nødder og i min kaffe/the. Super lækker og nem at lave 🙂

Mandelmælk
Servings
1 liter
Servings
1 liter
Mandelmælk
Servings
1 liter
Servings
1 liter
Ingredients
Servings: liter
Instructions
  1. Sæt mandlerne i blød i rigelig koldt vand natten over (8-12 timer).
  2. Hæld vandet fra og kom mandlerne i en foodprocessor eller blender sammen med 1 ltr. frisk koldt vand og vanillepulveret.
  3. Blend massen i minimum 1 minut.
  4. Læg en ren stofble eller osteklæde over en skål og hæld massen deri. Filtrer mælken ned i skålen og vrid al væsken ud af massen.
  5. Smag til - mangler den lidt vanille eller måske andre krydderier? Det er helt op til dig. Nu skal mandelmælken blot på køl og er klar til brug,
  6. Husk at røre rundt i mandelmælken inden brug, hvis den har stået på køl i længere tid.
  7. Kan holde sig i køleskab 3-4 dage - hvis ikke du har drukket det inden 😉
Share this Recipe
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *